Striedanie času by malo skončiť do roku 2021

NETKY.SK • 13 December 2018, 14:55 • 2 min
Striedanie času by malo skončiť do roku 2021

BRUSEL - To, kedy sa budíme nás ovplyvní na celý zvyšok dňa. Preto nie je celkom jedno, či sa čas bude každý rok o hodinu posúvať alebo nie. Európska únia vedie s členskými krajinami už niekoľko sporov v tejto problematike. Vyzerá to ale tak, že nakoniec sa celé spoločenstvo dohodne.

slovakia

left justify in out

Vedenie Európskej únie je už ohľadne tejto problematiky rozhodnuté. Dokonca to chcelo presadiť už na budúci rok, no zistilo, že to nebude mať až tak ľahké. Stanovenie pevného času musia totiž potvrdiť aj ostatné členské krajiny spoločenstva.

 

img

 

Únia sa zatiaľ ešte nevie rozhodnúť pre zavedenie jednotného, buď letného alebo zimného času. Najväčšie spory sa samozrejme odohrávajú medzi krajinami v južnej a severnej časti. Nedá sa tu dosiahnuť všeobecná spokojnosť. Boli by to buď skoré rána pre severanov, alebo neskoré západy Slnka pre južanov. Každá krajina sa preto snaží vyjsť zo sporu ohľadom času čo najlepšie.  

Do roku 2021 by malo ale prebehnúť niekoľko stretnutí, kde sa hlavy štátov nakoniec na stanovenom čase dohodnú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies