Proti detskej obrne v Pakistane zaočkujú takmer 40 miliónov detí

NETKY.SK • 10 December 2018, 10:23 • 2 min
Proti detskej obrne v Pakistane zaočkujú takmer 40 miliónov detí

Islamabad - Pakistan dnes spustil ďalšiu fázu očkovania proti detskej obrne. Pôjde takmer o 40 miliónov detí vo veku menej ako päť rokov, vyjadrila sa agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Do terénu vyrazilo viac ako 270.000 zdravotníkov v rámci päťdňovej očkovacej kampane. Za tento čas by mali stihnúť podať vakcináciu približne 40 miliónom detí mladších ako 5 rokov. Do celoštátnj kampane sa zapojili aj príslušníci pakistanskej armády, polície a polovojenských jednotiek, keďže vakcinačné tímy sa opakovane stávajú terčom útokov islamistov.

 

 

Okrem Afganistanu a africkej Nigérie, je Pakistan treťou krajinou sveta, kde sa ešte vyskytuje detská obrna.

Štát chce výskyt tohto nebezpečného ochorenia v krajine úplne eliminovať, čo sa mu postupne darí. Problémy však spôsobuje hnutie Taliban, ktoré je názoru, že týmto spôsobom Západ tajne sterilizuje pakistanské deti. Finančná pomoc na kampaň pochádza z OSN

 

img

Aj takto vyzerá život v Pakistane.

 

V Pakistane tento rok zaznamenali len osem prípadov detskej obrny, zatiaľ čo v roku 2014 to bolo vyše 300. Najviac rozšírená je v hornatých oblastiach v blízkosti hraníc s Afganistanom, ktoré až donedávna ovládali islamskí militanti napojení na al-Káidu. Očkovanie preto prebieha aj v koordinácii s afganskými úradmi.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies