Študent, ktorý v Kerči zabil 20 ľudí, konal podľa vyšetrovateľov sám

NETKY.SK • 10 November 2018, 10:33 • 2 min
Študent, ktorý v Kerči zabil 20 ľudí, konal podľa vyšetrovateľov sám

MOSKVA - Ruskí vyšetrovatelia dospeli k záveru, že študent, ktorý pred necelým mesiacom spustil streľbu na škole v meste Kerč na Krymskom polostrove, konal pri masakre s dvoma desiatkami obetí sám. S odvolaním sa na úrady o tom v sobotu informovali ruské médiá.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (Sledkom) Svetlana Petrenková po stretnutí zvolanom s cieľom posúdiť stav vyšetrovania prípadu oznámila, že vyšetrovatelia vypočuli celkovo už približne 650 osôb.

 

Na stretnutí sa v piatok večer zúčastnil aj šéf výboru Alexandr Bastrykin, ktorého podľa správy tlačovej agentúry TASS taktiež informovali, že vyšetrovanie pokračuje okrem iného detailným skúmaním osobnosti páchateľa a jeho motívov. Po vypracovaní psychologického portrétu vypracujú aj posmrtný psychiatrický posudok, priblížila Petrenková.

 

Útok sa odohral v stredu 17. októbra v popoludňajších hodinách na Kerčskej strednej odbornej škole polytechnickej (KPK). Študent posledného ročníka tejto priemyslovky, 18-ročný Vladislav Rosľakov, odpálil v školskej jedálni bombu a spustil v budove paľbu. Zabil 20 študentov a zamestnancov školy pred tým, ako spáchal samovraždu. Zranenia utrpelo vyše 70 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies