Davisov pohár: Kanada má stálicu Raonica a vychádzajúcu hviezdu Shapovalova

NETKY.SK • 30 Október 2018, 17:33 • 2 min
Davisov pohár: Kanada má stálicu Raonica a vychádzajúcu hviezdu Shapovalova

BRATISLAVA - Bývalá svetová trojka Milos Raonic a predstaviteľ dravej nastupujúcej generácie Denis Shapovalov, to sú najznámejšie mená súčasného mužského tenisu v Kanade. A práve Kanaďania budú začiatkom februára 2019 súpermi Slovákov v kvalifikačnom súboji o účasť vo finálovom turnaji zreformovaného Davisovho pohára.

slovakia

left justify in out

"Pre impulz a rozvoj tenisu je skvelé, že môžeme v domácom prostredí privítať takýto svetový tím. Teším sa na vypredanú halu a na skvelý svetový tenis, pretože aj naši reprezentanti môžu svojou kvalitou prispieť k úžasnému športovému zážitku," uviedol k atraktívnemu kanadskému súperovi generálny sekretár STZ Igor Moška.

Raonic má 27 rokov, za sebou finále Wimbledonu 2016 a tiež semifinále Australian Open 2016, na hlavnom okruhu ATP vyhral 8 turnajov. Rodák z Čiernej Hory je štatisticky jedným z najlepšie podávajúcich hráčov súčasnosti, ale má aj solídnu celodvorcovú hru. V Davisovom pohári účinkuje od roku 2010 a dosiaľ sa predstavil v 12 zápasoch Kanady s bilanciou 16-5 vo dvojhre a 2-1 vo štvorhre. Raonic obľubuje najmä tvrdý povrch, na ňom má v DP bilanciu 13-3. Vo svetovom rebríčku aktuálne je na 21. priečke, svetovou trojkou bol v novembri 2016 až januári 2017.

Iba 19-ročný Shapovalov zatiaľ nemá v zbierke turnajový titul na okruhu ATP, ale v júni tohto roku sa vyšplhal na 23. miesto rebríčka ATP. V tomto roku si šikovný ľavák zahral v semifinále v Delray Beach, Madride aj Tokiu, vo štvrťfinále v Petrohrade ho vyradil Martin Kližan. Jeho daviscupová bilancia vo dvojhre je 5-3, štvorhru na tomto fóre ešte nehral. Súčasným kapitánom Kanaďanov je Frank Dancevic, ktorý krajinu javorového listu viedol aj v nedávnom zápase play-off o účasť medzi elitou proti Holandsku. V Toronte vyhrali domáci 3:1, súčasťou ich tímu boli aj deblista Daniel Nestor a tiež Vasek Pospisil. Dancevic prevzal kanadský tím začiatkom tohto roka, keď nahral 12 rokov slúžiaceho Martina Laurendeaua.

Kanada je súčasťou Davisovho pohára od roku 1913 a za 89 rokov jej hráči odohrali v bojoch o šalátovú misu 154 zápasov s bilanciou 66 víťazstiev - 88 prehier. V elitnej svetovej skupine strávili Kanaďania 10 rokov, ich najlepším výsledkom je semifinále z roku 2013. V súboji o postup do finále vtedy nestačili na Srbov (2:3). V daviscupovom renkingu patrí Kanade 17. priečka, Slovensko je na 29. mieste.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies