Ministerstvo zdravotníctva chce lepšiu zdravotnú starostlivosť v regiónoch za 27,91 mil. eur

NETKY.SK • 17 Október 2018, 15:53 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva chce lepšiu zdravotnú starostlivosť v regiónoch za 27,91 mil. eur

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva by chcelo zlepšiť dostupnosť zdravotnej starostlivosti v Trnave, Trenčíne, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove, Košiciach a v obciach v ich blízkom okolí. Vyhlásilo preto výzvu za 27,91 milióna eur. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerky zdravotníctva SR Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD) je účelom výzvy integrácia primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.

 

"Na jednom mieste budú združení všeobecní lekári, pediatri a špecialisti, čím sa vytvoria podmienky pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti na ešte kvalitnejšej úrovni," vysvetlila. Projektové zámery môžu predkladať obce alebo vyššie územné celky (VÚC) v spolupráci s poskytovateľmi ambulantnej zdravotnej starostlivosti.

 

Maximálna výška príspevku na jeden projekt je stanovená na 900.000 eur, ktoré pôjdu z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Projektové zámery možno predkladať do 31. decembra 2018. Výzva je zverejnená na webe Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies