Vyjednávanie ohľadom brexitu doposiaľ neprinieslo dohodu

NETKY.SK • 15 Október 2018, 06:49 • 2 min
Vyjednávanie ohľadom brexitu doposiaľ neprinieslo dohodu

BRUSEL - Británii a EÚ sa stále nedarí. Ani intenzívne vyjednávanie doposiaľ neprinieslo konkrétnu dohodu týkajúcu sa ukončenia členstva tejto krajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to hlavný vyjednávač EÚ pre tzv. brexit Michel Barnier. "Napriek intenzívnemu úsiliu sú niektoré kľúčové otázky stále otvorené," uviedol Barnier po prekvapujúcom stretnutí s britským náprotivkom Dominicom Raabom v Bruseli. Jednou z vážnych prekážok podľa neho zostáva budúcnosť hranice medzi Írskou republikou a britskou provinciou Severné Írsko.

 

img

Hlavný vyjednávač EÚ pre brexit Michel Barnier

Zdroj: SITA

 

Poprel tak predošlú správu portálu Politico, ktorý s odvolaním sa na nemenovanú trojicu diplomatov EÚ informoval o dosiahnutí predbežnej dohody o spôsobe odchodu Británie z európskeho bloku. Výsledkom vyjednávania v Bruseli mal byť návrh zaisťujúci "bezpečný" odchod Británie z EÚ s prechodným obdobím zabraňujúcim "ekonomickým šokom".

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Britské ministerstvo pre vystúpenie z EÚ v nedeľu popoludní oznámilo, že minister Raab mimoriadne vycestoval do Bruselu na stretnutie s hlavným vyjednávačom EÚ Barnierom. Podľa zverejneného vyhlásenia bolo takéto stretnutie nutné vzhľadom na nedoriešené záležitosti pred zasadnutím Európskej rady naplánovaným na budúcu stredu a štvrtok.

 

Podľa nemenovaného predstaviteľa EÚ, na ktorého sa odvoláva AP, sa pred nadchádzajúcim summitom neočakávajú žiadne ďalšie rokovania o brexite.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies