Srbsko: Okolie Kraljeva postihlo ďalšie zemetrasenie

NETKY.SK • 5 November 2010, 12:50 • 2 min
Srbsko: Okolie Kraljeva postihlo ďalšie zemetrasenie

Srbsko: Okolie Kraljeva postihlo ďalšie zemetrasenie

slovakia

left justify in out

img

Ďalšie zemetrasenie s magnitúdou 4,4 vo štvrtok večer otriaslo okolím srbského mesta Kraljevo v centrálnej časti krajiny, informoval srbský spravodajský server RTS.
      Otrasy prišli krátko po 22.00 h SEČ. K zraneniam nedošlo, znepokojení obyvatelia mesta však opustili svoje domovy v obavách pred ďalšími otrasmi. V niektorých častiach mesta vypadol elektrický prúd.
      V noci nadnes zaznamenali v Srbsku ešte ďalšie dva dotrasy slabšej intenzity. Srbský úrad pre mimoriadne situácie informoval, že najnovšie otrasy si vyžiadali iba minimálne škody a bezpečnostná situácia je pod kontrolou. Starosta Kraljeva Ljubiša Simovič vyzval občanov na pokoj.
      V stredu nadránom zasiahlo okolie Kraljeva zemetrasenie s magnitúdou 5,3, ktoré si vyžiadalo dve obete a desiatky zranených. Došlo aj k značným materiálnym škodám, v Kraljeve bolo poškodených viac ako 4000 domov. Otrasy bolo cítiť po celej krajine, dokonca až v Bulharsku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies