Tínedžer strieľal v škole, zranil dvoch žiakov

NETKY.SK • 29 September 2018, 06:30 • 2 min
Tínedžer strieľal v škole, zranil dvoch žiakov

RIO DE JANEIRO - Dvaja žiaci sa zranili pri streľbe, ktorú spustil v piatok tínedžer v škole na juhovýchode Brazílie. Informovala agentúra AP odvolávajúc sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

K streľbe došlo v meste Medianeira v štáte Paraná. Brazílske ministerstvo školstva oznámilo, že útočníka a jedného ďalšieho tínedžera, ktorý bol s ním, vzali do väzby. Akú úlohu zohrával tento spoločník však bezprostredne nebolo jasné.

 

Jedného študenta postrelili do chrbta, druhý utrpel zranenia v oblasti kolena - nie je však zrejmé či išlo o rany po streľbe. Brazílsky spravodajský portál G1 informoval, že strelcom je 15-ročný chlapec. Polícia túto správu zatiaľ nepotvrdila.

 

Portál zverejnil tiež video zhotovené mobilným telefónom, na ktorom je vidno ako žiaci v panike vybiehajú zo školy.

 

Brazília je neslávne známa najvyšším počtom zabití na svete, pričom len vlani tam týmto násilným spôsobom prišlo o život 63.880 ľudí. Streľba na škole je však napriek tomu v tejto najväčšej latinskoamerickej krajine pomerne neobvyklým javom.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies