Nemecko chce urovnať spory so Saudskou Arábiou: Dohodli sa na zlepšení diplomatických vzťahov

NETKY.SK • 26 September 2018, 09:05 • 2 min
Nemecko chce urovnať spory so Saudskou Arábiou: Dohodli sa na zlepšení diplomatických vzťahov

NEW YORK - Nemecko a Saudská Arábia sa dohodli na zlepšení vzájomných diplomatických vzťahov.

slovakia

left justify in out

Saudská Arábia minulý rok stiahla svojho veľvyslanca z európskej krajiny po vyjadreniach vtedajšieho nemeckého ministra zahraničných vecí Sigmara Gabriela. Politik vtedy kritizoval zasahovanie Rijádu do libanonských záležitostí. Narážal tým na prekvapivé odstúpenie libanonského premiéra Saada Harírího, ktoré oznámil začiatkom novembra zo Saudskej Arábie a podľa mnohých nie úplne dobrovoľne. Harírí však svoje rozhodnutie neskôr stiahol.

Súčasný nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas v utorok novinárom povedal, že vzťahy medzi krajinami "boli svedkami nedorozumení, ktoré sú v kontraste s inak silnými a strategickými väzbami so Saudskou Arábiou. Je nám to veľmi ľúto".

 

Minister zahraničných vecí Saudskej Arábie Ádil Džubajr po rozhovoroch v rámci Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov (VZ OSN) pozval Maasa na návštevu kráľovstva "pri najbližšej možnej príležitosti", aby tak mohli začať "novú fázu úzkej spolupráce".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies