Vírus západonílskej horúčky si za týždeň vyžiadal v Rumunsku štyri obete

NETKY.SK • 14 September 2018, 15:30 • 2 min
Vírus západonílskej horúčky si za týždeň vyžiadal v Rumunsku štyri obete

BUKUREŠŤ - Životy štyroch ľudí si tento týždeň vyžiadalo vírusové ochorenie prenášané komármi v Rumunsku. Celkový počet obetí západonílskej horúčky v krajine tak stúpol na 21, informovala v piatok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rumunský inštitút pre verejné zdravotníctvo informoval o 30 nových prípadoch ochorenia po uštipnutí komármi, ktoré boli nositeľmi tohto vírusu. V prípade všetkých obetí ide o pacientov, ktoré mali aj iné zdravotné komplikácie.

 

Vírus západonílskej horúčky je prenášaný prostredníctvom uštipnutia nakazeným komárom. Prvé úmrtia v Rumunsku zaznamenali v auguste, pričom v celej krajine v dôsledku vírusu ochorelo zhruba 200 ľudí. Rumunské ministerstvo zdravotníctva vyzvalo miestne úrady, aby podnikli opatrenia s cieľom zabrániť šíreniu západonílskej horúčky s tým, že hrozba pominie, keď sa počasie ochladí.

 

Rezort zdravotníctva tiež odporučil verejnosti preventívne opatrenia, napríklad používanie repelentov, nosenie odevu s dlhými rukávmi či používanie sieťky na oknách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies