Extraliga vstupuje do 18. sezóny, titul obhajuje Tsunami Záh. Bystrica

NETKY.SK • 7 September 2018, 10:20 • 2 min
Extraliga vstupuje do 18. sezóny, titul obhajuje Tsunami Záh. Bystrica

BRATISLAVA - V sobotu 8. septembra začne písať svoju osemnástu kapitolu najvyššia florbalová súťaž na Slovensku - Extraliga mužov. Majstrovský titul obhajuje tím Tsunami Záhorská Bystrica, ktorý v predchádzajúcej sezóne zdolal vo finálovej sérii FK Florko Košice.

slovakia

left justify in out

 

Dvanásť účastníkov extraligy odohrá v základnej časti dokopy 22 ligových kôl. Po nich v polovici marca budúceho roka odštartuje play off, kam postúpi prvých osem tímov tabuľky. Posledné družstvo po základnej časti zostúpi do nižšej súťaže a predposledný tím bude hrať baráž s druhým družstvom prvej ligy.

Nováčikmi extraligy sú FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina a Fat Pipe Snipers Bratislava. Snipers čaká náročný krst ohňom, do Bratislavy totiž v 1. kole zavítajú vicemajstri FK Florko Košice. "Na úvodné kolo nenastúpime v plnom zložení, no počas celej sezóny aj napriek tomu, že sme nováčik, chceme predvádzať útočný atraktívny florbal, ktorý sa bude divákom páčiť. Vieme, že náš súper má skúsené družstvo, ktoré je aj vysoko takticky vyspelé, no my sa im budeme snažiť ich návštevu v hlavnom meste čo najviac znepríjemniť," uviedol v tlačovej správe predseda bratislavského Snipers Vladimír Roziak.

Obhajca titulu Tsunami Záhorská Bystrica sa na úvod stretne v derby s bratislavským iClinic Hurikán. "Cieľ v aktuálnej sezóne máme všetci v klube jasný – chceme obhájiť prvenstvo a získať tak tretí majstrovský titul. Káder na to máme a naša výkonnosť sa postupne stupňuje a podľa mňa sme ešte o niečo silnejší než v predchádzajúcej sezóne," povedal hrajúci tréner Tsunami Martin Kubovič.

 

Program 1. kola Extraligy mužov:

16.30 FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBC Mikuláš Prešov (ŠH Rosinská, Rosinská cesta, Žilina)

16.40 iClinic VŠK PdF UK Hurikán Bratislava – Tsunami Záhorská Bystrica (ŠH FTVŠ UK, Nábr. L. Svobodu, Bratislava)

17.00 1. FBC Florbal Trenčín – FBK AS Trenčín (MŠH, Mládežnícka, Trenčín), Fat Pipe Snipers Bratislava – FK Florko Košice (ŠH Elán, Bajkalská, Bratislava), FaBK ATU Košice – ŠK Lido Prírodovedec (ŠH SOŠ Ostrovského, Košice)

18.00 FbC Young Arrows Spišská Nová Ves – TJ A-FbO Nižná (ŠH Za Hornádom, Spišská Nová Ves)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies