V Bratislave môže pribudnúť veľký konferenčný priestor do 2-3 rokov

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 07:01 • 2 min
V Bratislave môže pribudnúť veľký konferenčný priestor do 2-3 rokov

V Bratislave môže pribudnúť veľký konferenčný priestor do 2-3 rokov

slovakia

left justify in out

Po ukončení druhej etapy výstavby viacúčelového komplexu River Park v Bratislave, by mesto mohlo korporátnej klientele ponúknuť jeden veľký mítingový priestor. Malo by sa tak stať do dvoch až troch rokov. Povedal pre TASR predseda predstavenstva spoločnosti Best Hotel Properties (BHP) Branislav Babík na dnešnom stretnutí s novinármi. V súčasnosti v rámci komplexu, ktorý bude zameraný hlavne na oddych a relax, funguje hotel Kempinski. Prevádzkovateľom tohto zariadenia je BHP.
Klasickú mítingovú ponuku v sieti hotelov Bratislava podľa jeho slov má. "Chýba nám však jedna veľká mítingová miestnosť, ktorá by pojala 700 až 800 ľudí, o čom od roku 2003 diskutujeme s mestom, ale bez výsledku," podotkol s tým, že vždy, keď chce mesto získať korporátnych hostí, musí o nich bojovať a musí sa na tom spolupodieľať, nie je to záležitosť iba súkromných investorov. Ubytovacie kapacity v Bratislave sú dostatočné. "Vybudovaním tohto veľkého konferenčného priestoru v komplexe River Park by sa vytvorilo doplňujúce zázemie pre výraznejší rozvoj tohto segmentu."
Navyše význam kongresového a tiež zážitkového turizmu vo svete dynamicky narastá a je po nich vysoký dopyt. Príkladom, kde sa tomuto segmentu cestovného ruchu darí, je Praha, Budapešť a Viedeň.
Hotely v Bratislave preto investujú do vybavenia konferenčných priestorov s cieľom dlhodobo prilákať korporátnu klientelu na usporiadanie kongresov nadregionálneho charakteru. Tieto aktivity u svojich členov podporuje aj Zväz hotelov a reštaurácií (ZHR) SR, povedal jeho podpredseda Radoslav Grega a uvítal by, "keby sa veľký kongresový priestor čo najskôr v Bratislave otvoril."
Intenzívnejšiu propagáciu kongresového turizmu už v septembri minulého roka rozbehla aj Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR), ale zatiaľ niet veľmi čo v tomto smere propagovať.
Spoločnosť Kempinski chce prilákať individuálnych hostí i korporátne subjekty a rozbehnúť mítingy, ktoré čiastočne mohli fungovať iba vo Viedni, lebo na úrovni Viedne hotelové a mítingové služby Bratislave chýbali. Tým, že sieť Kempinski má svoje hotely okrem Bratislavy aj v Prahe a Budapešti, a bude ich mať v blízkej budúcnosti aj vo Viedni, vzniká podľa Babíka pre spoločnosti, ktoré podnikajú v tomto regióne, možnosť osloviť ich s tromi produktmi.
Babík ďalej informoval, že BHP uvádza svoje akcie na Burzu cenných papierov v Bratislave. V súčasnosti o ich akcie majú záujem  iba korporátni klienti, s podielom vyše 60 %. "Ak by sme sa prepracovali na 30-% podiel individuálnych investorov, zvyšok by tvorili inštitucionálni investori, to je to, čo by mohlo fungovať - to je zrkadlo štandardným spoločnostiam, obchodovaným na burze, a k tomuto cieľu by sme sa chceli priblížiť."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies