Zacharovová: Existujú dôvody domnievať sa, že za vraždou Zacharčenka je Kyjev

NETKY.SK • 31 August 2018, 21:08 • 2 min
Zacharovová: Existujú dôvody domnievať sa, že za vraždou Zacharčenka je Kyjev

MOSKVA - Existujú dôvody domnievať sa, že za piatkovou vraždou najvyššieho predstaviteľa Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexandra Zacharčenka je režim v Kyjeve.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pre agentúru TASS to uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

"Zacharčenko bol zabitý pri teroristickom útoku v Donecku. Existujú dôvody domnievať sa, že za jeho zavraždením je režim v Kyjeve, ktorý už použil podobné prostriedky na odstránenie nežiaducich ľudí, majúcich nesúhlasné názory," uviedla Zacharovová.

 

"Namiesto dodržiavania minských dohôd a hľadania spôsobov riešenia vnútorného konfliktu, vojnoví štváči v Kyjeve vykonávajú teroristický scenár, ktorý zhoršuje komplexnú situáciu v regióne," dodala Zacharovová.

 

Zacharčenko zahynul pri výbuchu v reštaurácii Separ v meste Doneck, ktorá sa nachádza v Puškinovej ulici okolo 200 metrov od jeho bydliska. Podľa agentúry Interfax utrpel pri výbuchu zranenia aj minister financií DĽR Alexandr Timofejev.

 

Zdroj zo silových štruktúr DĽR pre Interfax uviedol, že zadržali niekoľko podozrivých osôb, "ukrajinských diverzantov a na nich napojené osoby".

 

Predseda Najvyššej rady DĽR Denis Pušilin vyjadril presvedčenie, že vraždu Zacharčenka zorganizoval Kyjev. "Doneck pomstí tento zločin," vyhlásil Pušilin.

 

12 20 dod hy

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies