USA neplánujú pozastaviť nijaké ďalšie vojenské cvičenia s Južnou Kóreou

NETKY.SK • 29 August 2018, 10:42 • 2 min
USA neplánujú pozastaviť nijaké ďalšie vojenské cvičenia s Južnou Kóreou

Washington- Spojené štáty sa nechystajú pozastaviť nijaké ďalšie vojenské cvičenia s Južnou Kóreou. Oznámil to v utorok americký minister obrany Jim Mattis.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti neplánujeme pozastaviť nijaké ďalšie cvičenia," povedal Mattis novinárom na pôde Pentagónu.

 

V tejto súvislosti dodal, že niektoré manévre so Soulom pozastavili USA ako gesto "dobrej vôle" bezprostredne po singapurskom summite, na ktorom v júni rokoval americký prezident Donald Trump so severokórejským lídrom Kim Čong-unom.

 

Trump nariadil minulý týždeň americkému ministrovi zahraničných vecí Mikeovi Pompeovi, aby odložil ohlásenú cestu do KĽDR, pričom ako dôvod uviedol, že v denuklearizácii Kórejského polostrova sa zatiaľ nerobí dostatočný pokrok.

 

Samotný Mattis sa v utorok odmietol vyjadriť na otázku, či súhlasil s dávnejším Trumpovým príspevkom na sociálnej sieti Twitter, v ktorom bezprostredne po summite v Singapure tvrdil, že Pchjongjang už nijakú hrozbu nepredstavuje.

 

"Žiadate jasnú odpoveď na komplikovanú otázku," reagoval.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies