Je čas vyvrátiť mýtus o tom, že kokosový olej je zdravou alternatívou tukov.
Nie je to tak dávno, čo sa všade písalo o blahodarných účinkoch kokosového oleja na ľudský organizmus. Tento ošiaľ vyplývaj z istej štúdie z Columbia University, kde sa ukázalo, že pomáha k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov. Následne sa začal boom, kedy mnohé domácnosti začali kokosový olej používať ako alternatívu tradičných tukov. Až v poslednom období sa začali objavovať informácie o tom, že pre človeka až taký prospešný nie je, dnes ho mnohí odborníci vyslovene neodporúčajú.
Jednou z nich je aj profesorka Karin Michelsová z Harvardovej univerzity. Tá sa o kokosovom oleji vyjadruje ako o jede, ktorý je pre nás doslova pohromou. Najväčšiu záťaž predstavuje pre kardiovaskulárny systém, pretože zanáša tepny a cievy. Obsahuje totiž až 82 percent nasýtených tukov, čo je najviac spomedzi všetkých olejov! Konzumáciou takejto potraviny sa zvyšuje cholesterol, v dôsledku čoho sa narúša činnosť srdca.
Michelsová preto odporúča používať tento produkt skôr v rámci kozmetiky, pretože pokožku dokáže dostatočne hydratovať, zanecháva ju hebkú a vyživenú.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies