MZV Ruskej federácie vyzýva Washington, Londýn a Paríž nevyvíjať tlak na Damask s pomocou chemických zbraní

NETKY.SK • 25 August 2018, 15:52 • 2 min
MZV Ruskej federácie vyzýva Washington, Londýn a Paríž nevyvíjať tlak na Damask s pomocou chemických zbraní

MOSKVA - Rusko vyzýva Spojené štáty, Veľkú Britániu a Francúzsko, aby prestali manipulovať problematikou chemických zbraní, aby tak vyvíjali tlak na Damask a jeho spojencov. Uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí vo svojom piatkovom vyhlásení.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo upriamilo pozornosť na vyhlásenie západnej "trojky," stálych členov Bezpečnostnej rady OSN pri príležitosti piateho výročia tragédie s použitím nervovej paralytickej látky sarinu v provincii Východná Guta.

 

"Je poľutovaniahodné, že Washington, Londýn a Paríž využili tento tragický pre sýrsky ľud a medzinárodné spoločenstvo dátum na propagáciu svojej deštruktívnej agendy, ktorej cieľom je zdiskreditovať prezidenta Sýrie,“ poznamenali v MZV RF.

 

"Vyzývame pseudoochrancov záujmom sýrskeho ľudu aj ich prívržencov k zastaveniu manipulácie problematiky chemických zbraní, s cieľom vyvinúť tlak na Damask a jeho spojencov," hovorí sa v dokumente. 

 

Ruské ministerstvo poukázalo na to, že niekoľko západných krajín a taktiež krajiny Blízkeho východu sa kvôli zdiskreditovaniu sýrskych úradov, "nevyhýbajú ani takej neľudskej provokácii, ako je teroristami vykonaný, na príkaz svojich zahraničných sponzorov,a chemický útok vo Východnej Gute".

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies