V Brandenbursku evakuujú občanov troch obcí, ohrozuje ich lesný požiar

NETKY.SK • 24 August 2018, 06:51 • 2 min
V Brandenbursku evakuujú občanov troch obcí, ohrozuje ich lesný požiar

TREUENBRIETZEN - Obyvateľov obcí Tiefenbrunnen, Frohnsdorf a Klausdorf z okresu Potsdam-Mittelmark v nemeckej spolkovej krajine Brandebursko vo štvrtok večer urýchlene začali evakuovať po tom, čo sa lesný požiar v oblasti rozšíril medzičasom na územie s rozlohou 300 hektárov.

slovakia

left justify in out

V regióne zasahujú početní príslušníci hasičského zboru.

 

Požiar vypukol podľa policajných zdrojov v poludňajších hodinách a napriek maximálnemu úsiliu o jeho likvidáciu sa mimoriadne rýchlo rozšíril pozdĺž cestnej komunikácie 102 až na územie so spomínanou rozlohou.

 

Dočasným útočiskom sa pre evakuovaných, ktorí by si mali vziať so sebou iba to najdôležitejšie vrátane dokumentov či liekov, stane zrejme viacúčelová hala v Treuenbrietzene. Občania by nemali nechať otvorené okná, zavrieť vetráky i dvere a vypnúť klimatizačné zariadenia.

 

Nemecko má za sebou jedno z najhorúcejších letných období histórie sprevádzané aj v Brandenbursku mimoriadnym suchom. To je teraz živná pôda pre lesné požiare, ktorých riziko je v celej spolkovej republike mimoriadne vysoké.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies