Amsterdam zakročí proti excesom a prílišnému náporu turistov

NETKY.SK • 8 August 2018, 06:00 • 2 min
Amsterdam zakročí proti excesom a prílišnému náporu turistov

AMSTERDAM - Holandské hlavné mesto Amsterdam sa rozhodlo pristúpiť k núdzovým opatreniam, ktoré majú za cieľ riešiť nápor masového cestovného ruchu. Oznámila to v utorok tamojšia radnica, ktorú cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tieto opatrenia umožnia úradom postihovať aj mierne porušenia nariadení a okamžite vyberať pokutu. V amsterdamských štvrtiach prostitútok magistrát zavedie takzvané "prestávky na pozametanie" najmä počas rušných večerov a bez upozornenia bude uzatvárať ulice, aby ich vyčistili.

 

Mesto tiež zvažuje uzatváranie ulíc, ktoré sa stanú príliš zaľudnené. Starostka Femke Halsemová prikročila k opatreniam po tom, ako ombudsman mesta vo svojej správe opäť referoval o náraste masového cestovného ruchu. Varuje v nej, že Amsterdam sa stáva "džungľou", najmä v noci, keď sa úrady a polícia cítia bezradné.

 

Na základe nových regulácií dostanú úrady na vyberanie pokút za nevhodné správanie špeciálnu čítačku čipových kariet. Konzumácia alkoholu na verejnosti bude pokutovaná 95 eurami, močenie na verejnosti, výtržníctvo a rozhadzovanie odpadkov budú previnilcov stáť 140 eur.

 

Amsterdam, kde žije približne 800.000 obyvateľov, len v tomto roku očakáva príchod 18 miliónov turistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies