Najziskovejšou automobilovou značkou je Ferrari

NETKY.SK • 7 August 2018, 17:14 • 2 min
Najziskovejšou automobilovou značkou je Ferrari

MNÍCHOV - Veľké autá, veľké zisky, tento slogan automobilového priemyslu dnes už úplne neplatí, ukázala štúdia nemeckého automobilového experta Ferdinanda Dudenhöffera.

slovakia

left justify in out

Ferrari zaznamenalo v 1. polroku z každého predaného auta prevádzkový zisk 69.000 eur, v prípade automobilky Jaguar-Landrover to bolo len 800 eur. Tesla a Bentley, naopak, na každom vozidle prerábajú, tvrdí Dudenhöfferova štúdia.

 

Prémiové značky Mercedes, BMW a Audi majú z predaného auta zisk pred úrokmi a zdanením okolo 3000 eur. O niečo za nimi zaostáva Volvo. Naopak, strata Tesly pri každom predanom elektromobile predstavuje 11.000 eur.

 

Porsche je podľa štúdie v porovnaní s Mercedesom, Audi a BMW výrazne ziskovejšie a nachádza sa "v inej lige". Obrat z jedného vozidla predstavuje v priemere 91.000 eur a zisk takmer 17.000 eur. Priemerné Maserati je o niečo lacnejšie a prináša prevádzkový zisk vo výške necelých 5000 eur.

 

Ferrari je s veľkým náskokom najziskovejšou značkou. Priemerne dostane za každé predané auto 280.000 eur, a prevádzkový zisk predstavuje 69.000 eur. Hlboko v červených číslach zostáva so svojimi luxusnými autami Bentley. Strata na vozidlo dosahuje podľa Dudenhöffera 17.000 eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies