Máte radi muzikál Mamma Mia? Tak, to by sa vám páčila dovolenka na ostrove, kde sa natáčal

NETKY.SK • 11 August 2018, 09:00 • 2 min
Máte radi muzikál Mamma Mia? Tak, to by sa vám páčila dovolenka na ostrove, kde sa natáčal

BRATISLAVA - Keď sa povie grécke ostrovy, väčšine ľudí sa vybaví Kréta, Rhodos alebo Korfu. Celkovo však pobrežie Grécka lemuje 3 000 malebných ostrovov a ostrovčekov, a tak je škoda sa pri výbere ideálnej dovolenky sústrediť len na tie najznámejšie. Preto sme vybrali tri ostrovy a jeden polostrov, ktoré síce nepozná zďaleka každý, ale napriek tomu ich návšteva rozhodne stojí za to.

slovakia

left justify in out

Kalymnos

 

Hoci je ostrov Kalymnos súčasťou Grécka, nachádza sa neďaleko tureckých brehov. Turistov očarí piesočnatými i štrkovými plážami a priezračným morom. Vďaka vysokému výskytu morských húb, ktoré sa priamo na ostrove spracúvajú na ďalšie použitie, láka táto lokalita tiež potápačov.

 

 

Skalnatý Kalymnos vyhľadávajú aj fanúšikovia adrenalínu a aktívneho trávenia dovolenky, pretože ostrov je doslova rajom pre horolezcov, ktorí sa radi vracajú za miestnymi skalnými trasami aj jaskyňami. Pravdepodobne ste niekedy videli ikonickou fotku horolezcov visiaceho zo skaly s morom za chrbtom - tá vznikla práve tu.

 

Karpathos

 

Karpathos sa nachádza na pol cesty medzi Krétou a Rhodosom, a tak je jedným z najjužnejších gréckych ostrovov. Aj keď je medzi cestovateľmi čoraz obľúbenejší, na rozdiel od väčších susedov ho turistická vlna zatiaľ nezasiahla príliš masívne, a tak sa môže chváliť divokou prírodou a bujnou vegetáciou.

 

Hľadáte tradičné grécke stavby s modro-bielymi prvkami, dedinky a azúrové more? Karpathos vám scenérie, ktoré poznáte len z pohľadníc, dopraje. Alebo je pre vás pri výbere prázdninovej destinácie hlavným kritériom voda? Karpathos ponúka cez 130 dokonalých pláží, a tak budete mať z čoho vyberať. A to aj v prípade, že fandíte windsurfingu.

 

 

Peloponéz

 

Polostrov, ktorého názov si určite pamätáte z hodín zemepisu alebo dejepisu, je ideálnym cieľom pre návštevníkov, ktorí do Grécka mieria kvôli jeho bohatej histórii. Korint, Mykény, Sparta alebo Olympia - miesta preslávené bájkami a mýtami nájdete práve tu. Pre nadšených historikov, skrátka povinnosť.

Peloponézsky polostrov preslávili aj sady s pomarančovníkmi a rozsiahlymi olivovými hájmi. Vďaka svojmu členitému povrchu hosťom ponúka možnosť vydať sa na výšľap do hôr, opaľovať sa na pláži alebo si vychutnať poklady tradičnej gréckej kuchyne.

 

 

#barcelohydrabeachresort; #barcelohydrabeach; #greece; #peloponez

Príspevok, ktorý zdieľa darekb (@darekb71),

 

Skopelos

 

Skopelos bol dlhé roky jedným z mnohých nenápadných ostrovčekov v Egejskom mori. Ale to len do doby, než si ho filmári spoločne s neďalekým ostrovom Skiathos vybrali ako lokáciu pre natáčanie filmu Mamma Mia! Film sa stal obľúbeným a malebný Skopelos hitom pre filmových nadšencov.

Povrch neveľkého zeleného ostrova, ktorý leží necelých 300 kilometrov na sever od Atén, z veľkej časti pokrývajú vyrastené borovice. Medzi stromami sa ukrýva veľa malebných kostolíkov a kaplniek, ktoré môžete preskúmať počas romantickej prechádzky.

 

 

Lay all your love on me. 🎶 #MammaMia #TBT

Príspevok, ktorý zdieľa Mamma Mia! Here We Go Again (@mammamiamovie),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies