Polícia si dnes posvieti na železničné priecestia, stanice a vlaky

NETKY.SK • 12 November 2011, 00:47 • 2 min
Polícia si dnes posvieti na železničné priecestia, stanice a vlaky

Polícia si dnes posvieti na železničné priecestia, stanice a vlaky

slovakia

left justify in out

img

Od ranných hodín dnes prebieha jednodňová medzinárodná policajná akcia Modrá-24. Jej cieľom je kontrola dodržiavania predpisov o bezpečnosti a plynulosti v železničnej a cestnej doprave, ako aj odhaľovanie protizákonnej činnosti v obvode železničných dráh. Pozornosť polície sa tak v priebehu dnešného dňa dôslednejšie sústredí na železničné priecestia, stanice a vlaky osobnej prepravy. TASR dnes o tom informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.
V spolupráci s českými a maďarskými kolegami bude dnes slovenská polícia sprevádzať vybrané osobné vlaky po celej dĺžke trasy. V ich priestoroch sa zameria na kontrolu podozrivých osôb vstupujúcich do vlaku, pohybujúcich sa bezdôvodne po vlakovej súprave i na kontrolu odložených batožín. "Do medzinárodnej policajnej akcie sú zapojení nielen príslušníci železničnej polície, ale aj poriadkovej polície, dopravnej polície, hraničnej a cudzineckej polície," priblížil policajný hovorca.
Na železniciach, vo vlakoch a na staniciach podľa neho najčastejšie dochádza k priestupkom proti majetku. "Poškodenými sú nielen cestujúci, ale aj majetok železničných spoločností," uviedol Slivka.
Podľa údajov polície po slovenských železničných tratiach denne jazdí približne 1400 vlakov. Na nich je približne 2200 železničných priecestí, z toho viac ako tisíc je vybavených svetelnou signalizáciu či závorami. Vlakmi osobnej prepravy ročne cestuje takmer 45 miliónov cestujúcich, denne je to viac ako 123.000 osôb.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies