Lietadlo z Egypta pristálo bez turistov autobusu s tragickou nehodou

NETKY.SK • 8 November 2011, 00:13 • 2 min
Lietadlo z Egypta pristálo bez turistov autobusu s tragickou nehodou

Lietadlo z Egypta pristálo bez turistov autobusu s tragickou nehodou - Svet Lietadlo z egyptskej Hurghady so skupinou maďarských turistov, v ktorej chýbali cestujúci havarovaného autobusa smerujúceho na hurghadské letisko, pristálo dnes nadránom na budape

slovakia

left justify in out

img

Lietadlo z egyptskej Hurghady so skupinou maďarských turistov, v ktorej chýbali cestujúci havarovaného autobusa smerujúceho na hurghadské letisko, pristálo dnes nadránom na budapeštianskom letisku Ferenca Liszta.
V autobuse, ktorý sa v nedeľu večer prevrátil, zahynulo 11 ľudí a 29 bolo zranených.
Na palube lietadla s kapacitou 180 cestujúcich priletelo 147 ľudí, zväčša rodiny s malými deťmi. Podľa maďarského spravodajského servera Origo ani jeden zo zranených sa nevrátil do vlasti, napriek tomu lietadlo čakalo v maďarskej metropole niekoľko sanitiek. Viacerí príbuzní cestujúcich havarovaného autobusu sa o tragédii dozvedeli až na budapeštianskom letisku, kde ich čakali.
Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI ministerstvo zahraničných vecí MR informovalo, že pravdepodobnou príčinou nehody bola technická porucha; egyptská polícia zatiaľ sa k prípadu ešte nevyjadrila. 
Medzi zranenými sú aj ťažko zranení, nikto z nich však nie je v kritickom stave. Štyroch pacientov previezli vojenským lietadlom do Káhiry, kde ich budú operovať. Z ľahšie zranených 19 hospitalizovali v Hurghade a šiestich v letovisku El Gouna. 
Egyptské úrady pracujú na identifikácii obetí. Vojenským lietadlom do Káhiry letel aj egyptský minister zdravotníctva, ktorý sa osobne stará o to, aby maďarskí občania dostali najlepšiu zdravotnú starostlivosť.
Maďarský bulvárny denník Blikk s odvolaním sa na svedka nehody napísal, že vodič autobusu nabehol na pieskovú dunu a vozidlo sa stalo neovládateľným.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies