Dnes na večeru bravčový plátok s volským okom a opekanými zemiakmi
Suroviny:
4 plátky bravčové karé vykostené, soľ, korenie, horčica, vajcia a tuk na prípravu
Príprava:
Karé umyjeme, dobre vyklepeme, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením, z oboch strán potrieme horčicou a znovu posypeme korením (podľa chuti). Takto pripravené plátky vložíme na rozpálený tuk v panvici, podľa potreby podlejeme malým množstvom vody a udusíme. Keď mäsko zmäkne vypečieme šťavu a pred servírovaním pridáme na vrch 1 vajce, ktoré pečieme dovtedy, kým bielok nestuhne. Servírujeme s opekanými zemiakmi a s anglickou zeleninou.
Čas prípravy: 0,50 hodiny
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies