Zenit Petrohrad sa pre výtržnosti na tribúnach nevyhne trestu od UEFA

NETKY.SK • 26 November 2011, 02:42 • 2 min
Zenit Petrohrad sa pre výtržnosti na tribúnach nevyhne trestu od UEFA

Zenit Petrohrad sa pre výtržnosti na tribúnach nevyhne trestu od UEFA

slovakia

left justify in out

img

Ruský klub Zenit Petrohrad sa pravdepodobne nevyhne trestu od Európskej futbalovej únie za výtržnosti, ktorých sa dopustili jeho fanúšikovia v stredajšom zápase Ligy majstrov proti cyperskému APOEL-u Nikózia (0:0).
Nemecký rozhodca Felix Brych musel duel G-skupiny až dvakrát prerušiť na niekoľko minút - najskôr v závere prvého dejstva a následne krátko po prestávke, lebo domáci priaznivci zapálili svetlice a ihrisko pokryl hustý dym. "Zenit považuje za neprijateľné, aby konanie niektorých individuálnych divákov malo negatívny dopad na priebeh hry a môže viesť nielen k tvrdým finančným trestom, ale aj ku kontumácii výsledku," píše sa na oficiálnej stránke klubu www.fc-zenit.ru.
Ruský klub priznal, že po dohode s políciou, neboli bezpečnostné kontroly pri vstupe príliš dôsledné pre veľmí chladné počasie. "V najbližších dňoch klub a polícia, spoločne s UEFA a ruským zväzom, iniciuje vyšetrovanie a zároveň sa vypracujú prísnejšie postupy pre vstupné kontroly," uvádzal ďalej Zenit.
Nad správaním fanúšikov sa pohoršoval aj domáci stredopoliar Roman Širokov, ktorý ich nazval ozajstnými idiotmi po tom, čo ignorovali jeho prosbu o zastavenie ohňostroja. Brankár Vjačeslav Malafejev zase fanúšikov obvinil, že nimi spôsobené prerušenia spôsobili zastavenie rozbiehajúceho sa domáceho tímu a v konečnom dôsledku Petrohradčanov obrali o víťazstvo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies