Traja bývalí policajti podali trestné oznámenie na J. Spišiaka

NETKY.SK • 17 November 2011, 03:08 • 2 min
Traja bývalí policajti podali trestné oznámenie na J. Spišiaka

Traja bývalí policajti podali trestné oznámenie na J. Spišiaka

slovakia

left justify in out

img

Traja bývalí policajti z Úradu boja proti organizovanej kriminalite podali trestné oznámenie na policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka. Informovala o tom dnes v správach STV, ktorej to potvrdil námestník zastupujúceho generálneho prokurátora SR Dobroslav Trnka.
Spišiak kritizoval v médiách bývalých vysokopostavených policajtov Ivana Ševčíka, Milana Lučanského a Jozefa Mičietu. Podľa jeho slov keď bola trojica policajtmi, tak bol Karol Mello sústavne na úteku, keď odišli, polícii sa ho podarilo zadržať.
Podľa Trnku je veľmi pravdepodobné, že trestné stíhanie sa začne minimálne vo veci. Prípad budú vyšetrovať dvaja bývalí vojenskí prokurátori, ktorí pôsobia na generálnej prokuratúre, povedal pre STV.
Policajný prezident reagoval pre STV, že o údajnom trestnom oznámení sa dozvedel prostredníctvom médií a nemôže sa k veci mediálne vyjadrovať, ale len na požiadanie kompetentných orgánov činných v trestnom konaní. "Doposiaľ som nebol vyzvaný na podanie vysvetlenia, ani na výsluch," dodal. Jeden z policajtov, Ivan Ševčík, dodal, že ctil zásady profesionality.
Bývalý minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) mieni, že uvedená trojica sa podieľala najvýznamnejšou mierou na zatknutí a dokázaní vrážd bossovi slovenského podsvetia Mikulášovi Černákovi. "Ak sa chce pán Spišiak brániť, musí predložiť dôkazy svojho tvrdenia alebo byť v opačnom prípade ticho," vyjadril sa Kaliňák pre verejnoprávnu televíziu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies