Dnes na večeru pripravíme špenátové halušky.
Suroviny:
250 g mrazeného špenátu, 250 g hladkej múky, 250 g hrubej múky, 1 ks vajce, mlieko , soľ.
Omáčka: 100 g cibule, 100 g nivy, 250 ml sladkej smotany, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, olivový olej.
Príprava:
Z múky, vajec a špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak, aby sa cesto oddeľovalo od stien misky. Z cesta vykrajujeme malé halušky do vriacej osolenej vody a počkáme, pokým vyplávajú na hladinu. Scedíme ich a dáme do vopred pripravenej misy.
Očistenú cibuľu pokrájame a orestujeme na oleji. Pridáme špenát, sladkú smotanu a varíme. Takto pripravenú omáčku premiešame s haluškami a podávame.
Čas prípravy: 0,60 hodiny
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies