Ženatý Ind dostal 12 rokov za znásilnenie tínedžerky vo Viedni

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 18:25 • 2 min
Ženatý Ind dostal 12 rokov za znásilnenie tínedžerky vo Viedni

VIEDEŇ - Doručovateľa periodickej tlače, 25-ročného Inda uznal v pondelok súd vo Viedni vinným zo znásilnenia 15-ročnej tínedžerky a poslal ho na 12 rokov za mreže. Súčasne ho zaviazal uhradiť 13.200 eur odškodného. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

slovakia

left justify in out

Po úvodnom májovom termíne procesu uvalili na obžalovaného vyšetrovaciu väzbu z obáv pred možným útekom. Vrchný krajinský súd však neskôr vyhovel sťažnosti obžalovaného a umožnil jeho trestné stíhanie na slobode. Ind síce odcestoval do krajiny pôvodu, aby tam navštívil chorú matku, avšak vrátil sa do Rakúska. Keď ho policajti v pondelok eskortovali zo súdnej siene po vynesení rozsudku do justičného zariadenia vo viedenskej štvrti Josefstadt, Ind sa neúspešne pokúsil o útek, potvrdil hovorca viedenskej polície Paul Eidenberger. Je možné, že bude v tejto súvislosti čeliť ešte ďalšiemu trestnému stíhaniu.

Informácie o kauze priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Podľa rovnakého zdroja súd zohľadnil ako poľahčujúcu okolnosť doterajšiu bezúhonnosť obžalovaného, naopak ako priťažujúcu okolnosť hodnotil absenciu jeho ľútosti i fakt, že zneužil bezbrannosť podnapitej obete svojho činu.

 

Ind znásilnenie, ku ktorému došlo vlani krátko pred vianočnými sviatkami, v súdnej sieni popieral s tým, že k pohlavnému styku došlo po vzájomnom súlade. Najskôr však ženatý muž popieral akýkoľvek sexuálny kontakt s tínedžerkou, čo neskôr zdôvodnil strachom. V odôvodnení rozsudku predsedajúci sudca pripomenul, že dôkazové konanie jednoznačne preukázalo pravdivosť verzie poškodenej, s ktorou vystúpila na polícii. Medzičasom 16-ročnú poškodenú, ktorá pri prvom pokuse o vypočutie na súde skolabovala, už vypočuť nemohli. Súdny znalec z odboru psychiatrie potvrdil, že toho aktuálne nie je schopná a riziká spojené s takýmto krokom by boli priveľké.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies