V Brazílii vláda prepláca plastické operácie: Vysvetlenie vás prekvapí!

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 15:00 • 2 min
V Brazílii vláda prepláca plastické operácie: Vysvetlenie vás prekvapí!

Pre Brazílčanov je krása tela skutočne dôležitá. Až natoľko, že ju dotuje aj vláda.

slovakia

left justify in out

To, že kult tela hýbe svetom je známa vec. Ľudia si na svojom zovňajšku zakladajú čoraz viac. Mohli by sme povedať, že v súčasnosti ide až o spoločenskú požiadavku. Pokiaľ niekto chce, aby ho akceptovali, musí dbať na to, ako vyzerá.

 

Ideály krásy sa v jednotlivých častiach sveta odlišujú a odlišuje sa aj miera, aká sa vzhľadu pripisuje. Napríklad v takej Brazílii si ľudia na sebe veľmi zakladajú. Od ich zovňajška je totiž odvodené, či sa dostanú k dobrej práci, či si nájdu partnera alebo dokonca či netrpia depresiami. Tento fenomén si všimol v 50. rokoch minulého storočia chirurg Ivo Pitanguy a podarilo sa mu presvedčiť vtedajšieho prezidenta, aby vláda dotovala plastické operácie. Každý má totiž právo byť krásny!

 

Vládne dotovanú plastickú chirurgiu spočiatku využívali len ľudia z nižších spoločenských vrstiev s estetickými defektami, no neskôr sa začali preplácať aj zákroky slúžiace na korekciu „nedokonalostí“. Takto to funguje až po súčasnosť.

 

Na podobnú operáciu sa čaká od niekoľkých mesiacov až po niekoľko rokov. Problémom však je, že zákroky vykonávajú prevažne neskúsení lekári, čím sa mnohonásobne zvyšuje pravdepodobnosť rôznych komplikácii. Ani to však miestnych neodrádza, ich túžba po dokonalosti je silnejšia, než strach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies