VIDEO Až 15-tisíc bielych farmárov z JAR dostane šancu emigrovať do Ruska

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 10:00 • 2 min
VIDEO Až 15-tisíc bielych farmárov z JAR dostane šancu emigrovať do Ruska

MOSKVA - Rusko na rozdiel od Európy dokáže rozlíšiť, ktorý migrant je jej matičke zemi prospešný a ktorý nie. Tých bielych z Južnej Afriky víta s otvorenou náručou. Ruská štátna televízia informovala o veľkolepom pláne privítať ich až 15-tisíc.

slovakia

left justify in out

Podľa hlásateľky by do Ruska mohlo prísť až 15-tisíc potomkov bielych juhoafrických kolonialistov, ktorí by sa mohli podieľať na rozvoji poľnohospodárstva na juhu Ruska, tí bohatší na investíciách do ruskej ekonomiky a tí chudobnejší trebárs výučbou angličtiny alebo holandčiny.

 

V prvej fáze by malo doraziť asi 30 rodín. Ich delegácia navštívila juhoruský Stavropoľ s ponukou vytvoriť migračný kanál. Zábery ukazujú privítanie Juhoafričanov na letisku, kde im symbolicky odovzdali zväzok obilia a tiež peceň chleba.

 

Televízia vysvetľuje, že potomkovia bielych farmárov sa v dnešnej Južnej Afrike necítia dobre. Jeden z nich hovorí, že je to otázka života a smrti kvôli útokom na ich farmy. Násilie podporujú aj niektorí politici.

 

Juhoafričania sa pre južné Rusko rozhodli potom, čo tam emigrovala jeden nemecká rodina. Televízia ironicky poznamenáva, že utiekla pred európskymi hodnotami a našla tam svoj nový domov.

 

Juhoafričania si pochvaľujú priaznivú klímu a „zem stvorenú Bohom pre farmárenie“. Na juhu Ruska chcú farmáriť a vytvoriť svoje komunity tak, ako to ich predkovia robili v Južnej Afrike. Pôdu si prenajmú, každá rodina si prinesie financie v hodnote 100-tisíc dolárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies