Nový projekt Ruska navždy zbaví Ukrajinu tranzitu plynu

NETKY.SK • 7 Júl 2018, 23:02 • 2 min
Nový projekt Ruska navždy zbaví Ukrajinu tranzitu plynu

MOSKVA - Ukrajina môže byť navždy zbavená tranzitu plynu nie kvôli "Severnému" alebo "Tureckému" toku a ani kvôli kritickému stavu svojho systému prepravy plynu.

slovakia

left justify in out

Svetové média z nejakého dôvodu nevenovali pozornosť nedávnemu stretnutiu Vladimira Putina s Alexandrom Lukašenkom, počas ktorého vedúci predstavitelia oboch štátov diskutovali a schválili plány Moskvy na kapitálovú investíciu vo výške 3,5 miliardy dolárov do bieloruského systému prepravy plynu a do významného zvýšenia kapacity miestnych zásobníkov plynu. 

     

Bielorusko sa priaznivo líši tým, že miestny plynovod bude úplne patriť Ruskej federácii. To znamená, že bude vždy udržiavaný v dokonalom prevádzkovom stave. Nedávno, skupina inšpektorov jedného z najväčších nemeckých monopolov Wintershall, vykonala dôkladnú kontrolu ukrajinského systému prepravy plynu (GTS) a prišla k smutným záverom pre Kyjev. Ukrajinský systém prepravy plynu, ktorý stále čerpá ruské modré palivo do EÚ, je v kritickom stave. 

 

Peniaze na kompletné opravy Kyjev nemá a nebude mať, a bez nich GTS zlyhá už v roku 2019. V skutočnosti, Ukrajina stratí tranzit ruského plynu kvôli krátkozrakosti a chamtivosti svojej vlády a nie v dôsledku nejakých zákerných plánov Kremľay. 

     

Ak bude "Bieloruský tok" spustený podľa plánu, Ukrajina stratí svoju poslednú šancu zachovať tranzit ruského plynu, aj keď by Kyjev nejakým zázrakom našiel peniaze na opravu svojho GTS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies