Stať sa Švajčiarom nie je také jednoduché! Musíte poznať aj názvy jazier

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 10:25 • 2 min
Stať sa Švajčiarom nie je také jednoduché! Musíte poznať aj názvy jazier

PETROHRAD - Švajčiarsky futbalový útočník Josip Drmič v dueli skupinovej fázy XXI. majstrovstiev sveta v Rusku (14. júna - 15. júla) proti Kostarike (2:2) ukázal, že na šampionáte ešte môže byť dôležitý tromf trénera "Helvétov" Vladimira Petkoviča.

slovakia

left justify in out

Nechýbalo však veľa a 25-ročný rodák z Lachenu by za tím "Nati" nikdy nehral. Denník Blick informoval, že Drmič v minulosti dvakrát neprešiel testom na pridelenie švajčiarskeho občianstva.

 

Aj keď sa hráč narodil vo Švajčiarsku, jeho rodičia sú Chorváti. Keď však chcel získať švajčiarske občianstvo, musel prejsť skúškou znalostí. Ako 16-ročný sa dvakrát postavil pred komisiu, no prvýkrát zabudol názvy švajčiarskych jazier a v druhom prípade preukázal väčšie vedomosti o Zürichu než o rodnom meste. Jeho rodičia si neskôr najali právnika, ktorý pomohol presvedčiť komisiu, že jej argumenty boli prehnané a Drmičove odpovede neboli až také zlé.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies