Podzemné vojny: Pentagon vynaloží 500 miliónov dolárov na výcvik vojakov na vojenské operácie v Severnej Kórei

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 06:00 • 2 min
Podzemné vojny: Pentagon vynaloží 500 miliónov dolárov na výcvik vojakov na vojenské operácie v Severnej Kórei

WASHINGTON - Vzhľadom na hrozbu konfrontácie so Severnou Kóreou alebo s Ruskom, veliteľstvo americkej armády sa rozhodlo prehodnotiť zariadenie a výcvik potrebný pre konkrétne vojenské operácie.

slovakia

left justify in out

Nakoniec Spojené štáty dospeli k záveru, že pre účinné kroky v podzemných tuneloch musia byť vojaci schopní pracovať v úplnej tme a v podmienkach, keď bežné komunikačné zariadenia často nefungujú, so zlou kvalitou ovzdušia a bez ochrany pred nepriateľským ohňom.
     

Koncom minulého roka armáda Spojených štátov začala realizovať program na výcvik a zabezpečenie 26 z 31 bojových jednotiek, ktoré by mohli bojovať vo veľkých systémoch podzemných tunelov, ktoré existujú pod mnohými husto osídlenými miestami.
     

Navyše Spojené štáty už pracujú na zmene vojenskej doktríny, ktorá, podľa velenia armády, by mala brať do úvahy, že v takých mestách ako sú Soul alebo hlavne mestá pobaltských štátov sa čoraz viac budú viesť konflikty.
     

Teraz je pozornosť USA zameraná na Severnú Kóreu. V Pentagone sú presvedčení, že KĽDR je schopná presunúť až 30-tisíc ľudí za hodinu pomocou systému hlbokých tunelov pod hranicou s Južnou Koreou.

 

Okrem toho sú tiež presvedčení, že Severná Kórea má nielen podzemné jadrové zariadenia, ale aj vojenskú leteckú základňu postavenú vo vnútri hory, píše The Times.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies