V Kolumbii zrejme objavili telá troch unesených ekvádorských žurnalistov

NETKY.SK • 22 Jún 2018, 08:40 • 2 min
V Kolumbii zrejme objavili telá troch unesených ekvádorských žurnalistov

BOGOTA - Telá troch ekvádorských žurnalistov unesených ešte v marci v kolumbijsko-ekvádorskom pohraničí pravdepodobne objavili, oznámil kolumbijský prezident José Manuel Santos.

slovakia

left justify in out

Santos na sociálnej sieti Twitter uviedol, že totožnosť telesných pozostatkov troch osôb sa stále preveruje. Kolumbijská armáda informovala, že objavili aj štvrté telo. "Znova vyjadrujem sústrasť ich rodinám a odmietam takýto ukrutný zločin," uviedol prezident.

 

Traja zamestnanci ekvádorského denníka El Comercio sa v čase svojho zmiznutia venovali nárastu drogového násilia v oblasti hraníc Kolumbie a Ekvádoru. V následne zverejnenom videozázname identifikovali svojich únoscov ako členov disidentského krídla ľavicovej povstaleckej organizácie Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC).

 

Obavy, že reportér Javier Ortega, fotograf Paul Rivas a ich vodič Efraim Segarra boli zabití, sa objavili v apríli po tom, čo kolumbijská televízia dostala fotografie, na ktorých pravdepodobne boli telá týchto mužov. Forenzní experti neboli schopní potvrdiť pravosť fotografií, miestni predstavitelia však neskôr oznámili, že podľa ich zistení boli novinári zabití.

 

Vojenské operácie pri hraniciach medzi Kolumbiou a Ekvádorom viedli k zadržaniu niekoľkých členov vzbúreneckej skupiny, ich vodca však zostáva na úteku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies