Lavrov: Rusko a Čína počas Putinovej návštevy schváli "dobrý balík dohôd"

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 16:17 • 2 min
Lavrov: Rusko a Čína počas Putinovej návštevy schváli "dobrý balík dohôd"

MOSKVA - Šéf ministerstva zahraničných vecí Ruska poznamenal, že Moskva počíta s rozvojom koordinácie zahraničnej politiky medzi dvoma krajinami. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Rusko a Čína, počas štátnej návštevy prezidenta Ruska Vladimira Putina do Činy tento týždeň schváli "veľmi dobrý balík dohôd". O tom povedal šéf ministerstva zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov, na stretnutí s ministrom zahraničia ČĽR Wang Yi, v nedeľu.

     

"Čoskoro bude ďalšia schôdza, uskutoční sa štátna návšteva ruského prezidenta v Číne v predvečer summitu SCO v Qingdao. Plán návštevy už je dohodnutý. Máme, podľa môjho názoru, veľmi dobrý balík dohôd, ktoré budú schválené,” povedal šéf ruského ministerstva.

     

Ruský minister tiež poznamenal, že Moskva počíta s rozvojom koordinácie zahraničnej politiky medzi Ruskom a Čínou.  

 

"Dnes môžeme skontrolovať aj hodiny pred zajtrajšou schôdzou ministrov zahraničných vecí krajín BRICS, význam ktorých v oblasti svetových záležitostí sa tiež neustále zvyšuje,” dodal. 

 

Stretnutie ministrov Ruska a Číny prebieha tri dni po návšteve ruského ministra Severnej Kórei, kde sa stretol s lídrom krajiny Kim Čong-unom. Summit SCO sa uskutoční 9.-10. júna v meste Qingdao, provincia Shandong, na východe Číny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies