Ethereum dokáže zvládnuť milión transakcií za sekundu

NETKY.SK • 3 Jún 2018, 07:20 • 2 min
Ethereum dokáže zvládnuť milión transakcií za sekundu

V nedávnej relácii OmiseGO AMA Vitalik Buterin vysvetlil, že s riešeniami druhej vrstvy, ako sú napríklad Shrading a Plasma, bude sieť Ethereum schopná spracovať 1 milión transakcií za sekundu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Škálovateľnosť ide do popredia

 

Predtým na rôznych konferenciách Buterin zdôrazňoval, že blockchain protokol Ethereum a decentralizované siete vo všeobecnosti bojujú s riešením problémov so škálovateľnosťou.

 

V septembri 2017 počas rozhovoru s investorom rizikového kapitálu Navalom Ravikantom poznamenal, že Bitcoin a Ethereum spracovávajú tri až šesť transakcií za sekundu v špičkovej kapacite. Dodal, že pre sieť blockchain na podporu veľkých platobných sietí, ako sú Visa, akciové trhy Nasdaq a siete internetových vecí (IoT), bude musieť spracovať stovky tisíc transakcií za sekundu.

 

„Bitcoin v súčasnosti spracováva o niečo menej ako tri transakcie za sekundu a ak ide o štyri, je už v špičkovej kapacite. Ethereum robí päť za sekundu a ak ide o šesť, potom je v špičkovej kapacite tiež. Na druhej strane, Uber v priemere robí 12 jázd za sekundu, niekoľko stoviek PayPal, niekoľko tisíc Visa, hlavné burzy stovky tisíc za sekundu,“ povedal Buterin.

 

Plazma je riešenie vyvinuté spoločníkom Buterina Josephom Poonom. Funguje podobne ako Bitcoin Lightning Network, pretože umožňuje spoločnosti Ethereum spracovávať mikroplatby vytvorením blokových reťazcov v rámci hlavných blokov, aby rýchlejšie spracúvali informácie a využívali bezpečnosť hlavného protokolu Ethereum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies