Experti pripísali členom vlády Nicolása Madura zločiny proti ľudskosti

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 07:53 • 2 min
Experti pripísali členom vlády Nicolása Madura zločiny proti ľudskosti

WASHINGTON - Venezuelskí predstavitelia pôsobiaci vo vláde prezidenta Nicolása Madura sa dopustili zločinov proti ľudskosti.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo zistení medzinárodnej skupiny expertov.

 

Experti vyjadrili podozrenie, že počas protestov vo Venezuele v rokoch 2014 a 2017 spáchali tamojšie bezpečnostné sily a provládni ozbrojenci dokopy 131 vrážd. Od roku 2015 tiež bolo podľa nich v tejto juhoamerickej krajine nezákonne popravených vyše 8000 ľudí. Ďalších 12.000 bolo svojvoľne zadržiavaných v období od prezidentských volieb v roku 2013.

 

Trojčlenná skupina, pracujúca na základe poverenia Organizácie amerických štátov (OAŠ), odporučila v utorok, aby boli tieto zistenia odovzdané Medzinárodnému trestnému súdu (ICC). Generálny tajomník OAŠ Luis Almagro uviedol, že okrem 400-stranovej správy skupiny odovzdá ICC aj príslušný dôkazový materiál.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies