VIDEO Prasiatka v Číne si žijú ako prasatá v žite. Pardon, v hoteli...

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 17:00 • 2 min
VIDEO Prasiatka v Číne si žijú ako prasatá v žite. Pardon, v hoteli...

PEKING - S netradičným projektom chovu prasiat prišla čínska súkromná poľnohospodárska spoločnosť. Zvieratá tam žijú v dvoch sedemposchodových budovách, ktorým sa hovorí prasací hotel. Firma stavia ďalšie podobné objekty, ale s viac poschodiami, ktoré sa tak stanú najvyššími budovami svojho druhu na svete, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na prvý pohľad vyzerajú stavby ako bežné panelové domy, namiesto ľudí ich však obývajú prasiatka. Novo prichádzajúce mláďatá sa dostanú výťahom na príslušné poschodie, kde budú mať svoje stále miesto.

 

Do jedného prasačinca sa vojde 30-tisíc kusov prasiat na rozdiel od bežných stavieb, ktoré pojmú zhruba tretinové množstvo zvierat. Na každom poschodí funguje v podstate samostatná farma, kde sa nemenia zvieratá, ale ani personál. Tým sa vraj eliminuje šírenie rôznych prasacích chorôb.

 

Tomu napomáha aj ventilačný systém, ktorý zabraňuje cirkulácii vzduchu medzi poschodiami. Do budovy sa dostáva cez prízemné kanály a vystupuje cez centrálny výfukový systém. Vzduch z budovy potom odvádzajú vysokotlaké odsávacie ventilátory do 15-metrového komína.

 

Spoločnosť má v pláne vybudovať ďalšie štyri prasacie hotely, dva z nich by mali mať dokonca 13 poschodí. Ambiciózny projekt má však aj svojich kritikov, ktorí upozorňujú na to, že chovať také veľké množstvo prasiat pod jednou strechou je z hľadiska šírenia nákaz naopak ešte riskantnejšie ako v prízemných chlievoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies