Škótska vláda sa zbláznila: Rozhodla, že voliť môžu aj utečenci a žiadatelia o azyl!

NETKY.SK • 27 Máj 2018, 08:53 • 2 min
Škótska vláda sa zbláznila: Rozhodla, že voliť môžu aj utečenci a žiadatelia o azyl!

GLASGOW - Škótska vláda potvrdila, že žiadateľom o azyl a utečencom umožnia v krajine voliť.

slovakia

left justify in out

Minister obchodu Joe Fitzpatrick povedal: "Je správne, aby ľudia, čo tu žijú svoje životy a prispievajú spoločnosti, mali právo voliť bez ohľadu na to, odkiaľ sú."

 

Vláda už pred dvoma rokmi rozšírila elektorát tým, že znížila volebný vek na 16 rokov.

 

Na otázku strany Zelených, či bude volebné právo zahŕňať aj žiadateľov o azyl, Fitzpatrick potvrdil, že "by malo zahŕňať aj tých, ktorí boli privítaní ako utečenci a ľudí, ktorí prechádzajú azylovým procesom".

 

Stačí teda, aby ste pri škótskych brehoch vyliezli z mora a už môžete vo voľbách rozhodovať, akým smerom sa krajina, do ktorej ste práve prišli, vydá. Ak vás z mora vylezie dosť, môžete tú krajinu obrátiť úplne naruby, píše server stredoevropan.cz. 

 

 

Minister za Škótsku národnú stranu, ktorej názov nezodpovedá jej činom, k tomu povedal: "Škótsko je vítacia krajina a naším zámerom je rozšíriť možnosť voliť pre všetkých legálnych rezidentov Škótska bez ohľadu na to, kde sa narodili. Myslím, že by to malo byť rozšírené aj na utečencov a žiadateľov o azyl."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies