Kopúnek do Slovana: "Zavážila Weissova vízia futbalu"

NETKY.SK • 20 Január 2012, 08:19 • 2 min
Kopúnek do Slovana: "Zavážila Weissova vízia futbalu"

Kopúnek do Slovana: "Zavážila Weissova vízia futbalu"

slovakia

left justify in out

img

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Kamil Kopúnek sa stal novou posilou Slovana Bratislava. K dohode medzi klubom úradujúceho majstra a bývalým stredopoliarom druholigového talianskeho klubu AS Bari prišlo vo štvrtkových večerných hodinách, pričom informáciu o Kopúnkovom prestupe do Slovana potvrdilo piatkové vydanie denníka Šport.

"Je to tak. Práva na mňa mal taliansky manažér Marco Trabucchi, Slovan ich vykúpil od neho," cituje denník Šport Kopúnka, ktorý v tejto sezóne odohral za "kohútov" 13 zápasov. Taliansky klub však prechádza zložitým ekonomickým obdobím a topí sa v dlhoch. Aj preto muselo predať niektorých hráčov, resp. s nimi rozviazať zmluvy a uvoľniť práva, čo bol aj prípad Kopúnka.

Kariéra 27-ročného stredopoliara je najviac spätá so Spartakom Trnava, za ktorý hral v rokoch 2002-2010. Po úspechu na MS v Juhoafrickej republike, kde strelil Talianom v skupinovej fáze postupový gól, prestúpil do Saturnu Moskovská oblasť a začiatkom minulého roka putoval na juh "apeninskej čižmy" do Bari. Za Slovensko odohral 15 zápasov a strelil v nich dva góly.

To, že bude bývalý Trnavčan Kopúnek obliekať v jarnej časti Corgoň ligy dres tradičného rivala Slovana, si dobre uvedomuje: "Samozrejme, je to zvláštna situácia, ale vnímam ju profesionálne. S trénerom Weissom sa dobre poznáme, viem, aká je jeho vízia futbalu, pozeral som sa práve na túto stránku," dodal Kopúnek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies