Rozhnevaní fanúšikovia Lisabonu napadli vlastných hráčov! Mužstvo odmieta nastúpiť na finále pohára

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 14:06 • 2 min
Rozhnevaní fanúšikovia Lisabonu napadli vlastných hráčov! Mužstvo odmieta nastúpiť na finále pohára

Lisabon - Krušné chvíle zažili futbalisti a realizačný tím portugalského klubu Sporting Lisabon, ktorým v utorok nahnevaní fanúšikovia vtrhli do tréningového centra. Chuligáni napadli hráčov aj trénerov a zdemolovali tiež šatňu.

slovakia

left justify in out

Sporting vydal vyhlásenie, v ktorom označil incident za "akt vandalizmu a útok na športovcov, trénerov a členov podporného tímu". Výtržníci, ktorých bolo asi 50, mali zahalené tváre, aby znemožnili prípadnú identifikáciu. Prerušili tréning mužstva a viacerých hráčov fyzicky napadli.

 

Polícia zadržala 21 osôb podozrivých z účasti na výtržnostiach. Vedenie portugalskej ligy celý incident ostro odsúdilo a žiada o vyvodenie konzekvencií. "Takéto násilnosti nemajú vo futbale miesto. Tí, ktorí ich vyvolali, nie sú futbaloví fanúšikovia, ale zločinci. Toto nie je Sporting," uvádza sa vo vyhlásení.

 

Sporting prehral v poslednom kole ligy na pôde Maritima 1:2 a prišiel o miestenku do Ligy majstrov 2018/2019. V nedeľu sa vo finále Portugalského pohára stretne s Avesom. Niektorí hráči však pre obavy z bezpečnosti odmietajú nastúpiť. Zranenia utrpeli bývalý holandský reprezentant Bas Dost či asistent trénera Mario Monteiro, informovalo portugalské periodikum Publico.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies