Príchod nového roku draka privítali milióny ľudí od Číny až po Singapur

NETKY.SK • 23 Január 2012, 08:46 • 2 min
Príchod nového roku draka privítali milióny ľudí od Číny až po Singapur

Príchod nového roku draka privítali milióny ľudí od Číny až po Singapur

slovakia

left justify in out

img

Milióny etnických Číňanov, Kórejcov a Vietnamcov oslavovali dnes príchod lunárneho Nového roku s ohňostrojmi, hostinami a rodinnými stretnutiami. Od čínskeho Pekingu po thajský Bangkok a od kórejského Soulu po Singapur ľudia dúfali, že im nový rok draka, ktorý sa dnes začal, prinesie šťastie.

V dávnych dobách bol drak symbolom vyhradeným pre čínskeho cisára a znamenie draka je dodnes považované za veľmi priaznivé.

Obdobie od 23. januára 2012 do 9. februára 2013 je rokom vodného draka. A ľudia veria, že je to dobrý rok na uzatváranie manželstiev a narodenie detí.

Ľudia navštevovali chrámy, kde zapaľovali kadidlo, odpaľovali ohňostroje a sledovali tradičné pouličné levie a dračie tance vo farbistých kostýmoch.

Pre mnohých je lunárny Nový rok najväčšou rodinnou oslavou roka. Ľudia cestovali celé hodiny v preplnených vlakoch i autobusoch, len aby sa dostali na tento sviatok domov. Rodinné sviatky trvajú 14 dní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies