Používatelia internetu sa opäť nedokážu zhodnúť: Akej farby sú podľa vás tieto tenisky?

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 13:00 • 2 min
Používatelia internetu sa opäť nedokážu zhodnúť: Akej farby sú podľa vás tieto tenisky?

Svet internetu sa opäť rozdelil na dve skupiny, ľudí zmiatli tieto tenisky!

slovakia

left justify in out

Len nedávno internetom kolovala fotografia dámskych koktailových šiat, ktoré istá skupina ľudí videla ako bielo-zlaté a druhá zasa ako čierno-modré. Obe skupiny boli presvedčené, že práve oni majú pravdu, oči by ich predsa neklamali.

 

Podobná situácia nastala aj teraz. Istá používateľka Facebooku zverejnila na svojom profile fotografiu tenisiek. Tí, ktorí ju vzhliadli, sú z nej značne zmätení, pretože niekomu sa javia ako ružovo-biele, inému ako sivo-zelené. Je to vôbec možné?

 

Viacerí odborníci sa vyjadrili, že vnímanie farieb je do určitej miery individuálnou záležitosťou. Mozog každého človeka je totiž iný a hoci v základnej farbe sa obvykle zhodneme, odtiene a svetelnosť vníma každý inak. Práve to je dôvod, prečo istá skupina vidí objekt tak a druhá onak.

 

Aká je teda pravda? Fotografia, ktorú spomínaná používateľka vyhotovila nebola v dobrej kvalite. Po tom, ako sa upravila do správnych parametrov, bolo jasné, že tenisky sú ružovo biele.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies