Egypt na tri dni otvoril hraničný prechod Rafah do pásma Gazy

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 12:55 • 2 min
Egypt na tri dni otvoril hraničný prechod Rafah do pásma Gazy

GAZA - Egyptské úrady otvorili v sobotu hraničný prechod Rafah do palestínskeho pásma Gazy a umožňujú ľuďom tri dni sa pohybovať oboma smermi. Informovali o tom predstavitelia v Gaze aj Egypte.

slovakia

left justify in out

Egyptskí predstavitelia spresnili, že prechod bude otvorený len pre pacientov, študentov a osoby s povolením zdržiavať sa v Egypte.

 

Egypt a Izrael uvalili blokádu na pásmo Gazy v roku 2007, keď sa v tejto palestínskej enkláve dostalo k moci militantné hnutie Hamas, a blokáda odvtedy trvá. Územie zažilo za posledné desaťročie tri vojny s Izraelom, pripomenula tlačová agentúra DPA.

 

Egypt z času na čas otvorí hraničný prechod Rafah, aby pomohol enkláve sužovanej vážnymi hospodárskymi ťažkosťami, ktoré už skĺzavajú do zhoršujúcej sa humanitárnej krízy. Tú tam spôsobuje zničená infraštruktúra, nedostatok základných zásob a slabé možnosti zamestnať sa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies