Na stretnutí s farmármi v Košiciach konzultoval agrorezort ich problémy

NETKY.SK • 26 Apríl 2018, 16:03 • 2 min
Na stretnutí s farmármi v Košiciach konzultoval agrorezort ich problémy

KOŠICE - Zástupcovia Slovenského pozemkového fondu (SPF) na stretnutí s farmármi v Košiciach konzultovali ich problémy týkajúce sa užívateľských vzťahov k pôde v správe a nakladaní SPF.

slovakia

left justify in out

"Farmárom boli poskytnuté odborné informácie a poradenstvo v oblastiach, ktoré spadajú do kompetencie fondu," informoval  hovorca SPF Martin Kormoš.

 

V Košiciach sa popoludní konalo pracovné stretnutie ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriely Matečnej (nominantka SNS), štátnych inštitúcií a poľnohospodárov. Hlavnou témou boli pozemkové a užívateľské vzťahy v poľnohospodárstve a poskytovanie podpôr. Cieľom stretnutia bolo hľadanie riešení medializovaných problémov na úrovni odbornej diskusie so zástupcami celej poľnohospodárskej obce Slovenska. Účasť potvrdili predstavitelia desiatok združení.

 

"Naším cieľom bolo diskutovať s farmármi o riešeniach týkajúcich sa najmä nájmu a obhospodarovania poľnohospodárskej pôdy," uviedla vicepremiérka Matečná.

 

Stretnutie sa pôvodne malo uskutočniť 12. apríla, ale na žiadosť niektorých farmárov agrorezort presunul termín o dva týždne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies