Aktualizované VIDEO V Štúrove nájdené letecké bomby už očistili a naložili

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 12:22 • 2 min
Aktualizované VIDEO V Štúrove nájdené letecké bomby už očistili a naložili

ŠTÚROVO – Policajní pyrotechnici našli na poli v Štúrove štyri nevybuchnuté bomby z čias druhej svetovej vojny. Kvôli bezpečnosti začali s evakuáciou obyvateľov Štúrova.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok bolo na operačné stredisko polície nahlásené, že sa na poli v katastrálnom území mesta nachádza munícia. Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka, ktorá ho do príchodu pyrotechnikov zabezpečila

 

„Pyrotechnici zaistili dva ručné granáty a jednu delostreleckú strelu. Následne vykonali prehliadku blízkeho okolia pomocou detektoru kovov, ktorý zaznamenal ďalší nález," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

 

 

img

Miesto nálezu. Foto: Polícia

 

 

Na mieste sa našli ďalšie štyri funkčné ruské letecké bomby z druhej svetovej vojny vážiace 100 kilogramov.

 

"Pánovi ušiel pes. Dobehol ho a všimol si odokrytú menšiu muníciu. Zavolal políciu, a tá po prehliadke poľa našla tieto bomby," píše polícia na svojej stránke.

 

 

img

Obrovská nevybuchnutá bomba. Foto: Polícia

 

 

Miesto nálezu je zabezpečené, pyrotechnici v prehliadke pokračujú aj v piatok. Zaistená povojnová munícia bude prevezená na bezpečné miesto, kde bude zneškodnená. 

 

Obyvatelia Ulice kozmonautov v Štúrove momentálne musia opustiť svoje domovy pre nález funkčných leteckých bômb z obdobia druhej svetovej vojny v ich blízkosti. Ľudia sa zhromažďujú na parkovisku pri Jednote, kde im pristavia hasičský autobus.

 

„Zabezpečili sme, aby všetci obyvatelia domov v ohrozenej lokalite boli informovaní o situácii, a aby dočasne opustili svoje domy. Predpokladáme, že evakuácia bude trvať zhruba dve až tri hodiny, následne sa budú môcť ľudia vrátiť späť domov,“ informoval Milan Oroský, vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu Nové Zámky, pracovisko Štúrovo.

 

Mesto Štúrovo zabezpečilo pre postihnutých ľudí vodu a minerálky.

 

Medzitým policajti najväčší bombový nález v histórii očistili a naložili na nákladné auto. Viac v priložených videách.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies