Brian Kelly: Bitcoin je ako internet v 80-tych rokoch

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 18:30 • 2 min
Brian Kelly: Bitcoin je ako internet v 80-tych rokoch

NEW JERSEY – Brian Kelly v relácii Fast Money, ktorú vysiela americká televízia CNBC, porovnával Bitcoin s internetom v 80-tych rokoch minulého storočia. Podľa jeho slov je Bitcoin ešte stále vo svojich počiatočných fázach.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na otázku o potenciále Bitcoinu Kelly odpovedal, že kryptomeny najprv videl ako internet v roku 1995, teraz však už chápe, že toto porovnanie ešte lepšie vystihuje internet v 80-tych rokoch.

 

"Myslím, že táto technológia bude fungovať a bude to veľká zmena, ale je ešte veľmi mladá a preto vidíme takú obrovskú volatilitu," povedal Kelly.

 

 

 

Kelly prirovnal Bitcoin so ranným internetovými spoločnosťami ako Cisco a Microsoft. Podľa jeho slov sa Bitcoin vyrovnáva s routerom od Cisco a internetovými protokolmi. Kelly však zdôraznil, že by bolo nesprávne predstavovať si Bitcoin ako spoločnosť alebo akciu.

 

"Je to softvér s otvoreným zdrojovým kódom, nemôžete ho vnímať ako spoločnosť. Práve tu robia ľudia chybu.. Toto nie je akcia, ani spoločnosť."

 

img

 

Pokles hodnoty Bitcoinu od začiatku roka bol niektorými odborníkmi vnímaný ako dôsledok výpredaja pred daňovým priznaním v USA, ktoré bude 17.apríla. Kelly súhlasí s týmto názorom a dodal, že po 17.apríli sa dozvieme, či tento aktuálny rast bude pokračovať ďalej.

 

Kelly tiež spomenul nedávnu správu od analytikov banky Barclays, ktorá hovorí o kryptomenách ako o víruse a infekčnej chorobe, ktorá už nikdy nedosiahne takú hodnotu ako koncom minulého roka. V rozhovore uviedol, že súhlasí s názorom investičného magnáta Tima Drapera, že hodnota Bitcoinu by mohla do konca roku 2022 dosiahnuť 250.000 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies