Bezpečnostná rada OSN neschválila žiaden z troch návrhov uznesení o údajnom chemickom útoku v Sýrii

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 16:37 • 2 min
Bezpečnostná rada OSN neschválila žiaden z troch návrhov uznesení o údajnom chemickom útoku v Sýrii

MOSKVA - Stály predstaviteľ Ruskej federácie v OSN Vasily Nebenzya povedal, že USA zaujímajú nekonštruktívne postavenia a chcú ospravedlniť použitie sily. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostná rada OSN v utorok dôsledne hlasovala o troch návrhoch uznesení, ktoré stanovujú vyšetrovanie údajného použitia chemických zbraní v Sýrii a žiadne z nich nebolo schválené.
     

Výzva Ruska na vytvorenie skutočne nezávislého a nestranného pracovného mechanizmu, ktorý by pomohol Bezpečnostnej rade OSN určiť zodpovedných za používanie chemických zbraní v kontexte sýrskeho konfliktu, nebola vypočutá.
     

Vasily Nebenzia vyzval USA a jej spojencov, aby sa prestali vyhrážať Sýrii. "Hovoríte, že sme veľmi dobrí hráči, o tom nič neviem," poznamenal on. "Ale viem s istotou, že ste vy veľmi dobrí vo vyhrážkach. A tieto hrozby, ktoré teraz vyhlasujete voči Sýrii, by mali všetkých tu prítomných znepokojovať, pretože sa môžeme ocitnúť na prahu veľmi ťažkých a veľmi smutných udalostí," poznamenal.
   

"Znova by som vás chcel vyzvať: zdržať sa tých plánov, ktoré pravdepodobne plánujete v Sýrii," zdôraznil na záver ruský diplomat.
     

V krátkom rozhovore s novinármi, predsedajúci na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN, poslanec Pery Gustavo Adolfo Mesa-Cuarto Velasguez povedal, že: "Budú pokračovať v práci". Pričom neuviedol žiadne predpoklady o tom, ktorá krajina by mala iniciovať vymenovanie nového projektu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies