Merkelová prvýkrát definovala úlohu politických faktorov v projekte "Nord Stream-2"

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 17:14 • 2 min
Merkelová prvýkrát definovala úlohu politických faktorov v projekte "Nord Stream-2"

BERLÍN - Kancelárka Nemecka vyhlásila, že výstavba plynovodu nie je "čisto ekonomický projekt". Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Kancelárka Nemecka Angela Merkelová prvýkrát definovala úlohu politických faktorov pri realizácii projektu výstavby potrubia "Nord Stream-2".
   

"Jasne som naznačila, že projekt "Nord Stream-2", bez jasnosti o úlohe ukrajinského tranzitu, je z nášho pohľadu nemožný," povedala v utorok Nemecká kancelárka na spoločnej tlačovej konferencii s prezidentom Ukrajiny Petrom Porošenkom.

 

"A preto, ako vidíte, to nie je čisto ekonomický projekt, ale tu zohrávajú úlohu aj politické faktory," zdôraznila. Šéfka nemeckej vlády sľúbila zostať v úzkom kontakte s ukrajinskou stranou pri realizácii projektu. 

 

"Nord Stream-2" projekt rozšírenia existujúceho hlavného plynovodu "Nord Stream", ktorý spája Rusko a Nemecko na dne Baltského mora, pri obchádzaní tranzitných štátov: Ukrajiny, Bieloruska, Poľska a dalších východoeurópskych a pobaltských krajín. Plynovod celkovo opakuje trasu "Nord Stream".

 

Jeho dĺžka bude viac ako 1,2-tisíc kilometrov a jej priepustná výkonnosť je 55 miliárd kubických metrov plynu za rok. Vstup "Nord Stream-2" do prevádzky je naplánovaný na koniec roka 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies