Súdili ho deväť rokov, stálo to tisíce eur. Neuveríte, pre akú banalitu

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 06:00 • 2 min
Súdili ho deväť rokov, stálo to tisíce eur. Neuveríte, pre akú banalitu

RÍM - Taliana, ktorý v roku 2009 ukradol 1 (slovom jeden) baklažán, po deviatich rokoch právnej bitky oslobodili. Talianski daňoví poplatníci však za tento kuriózny proces zaplatia tisíce eur, napísal denník La Repubblica.

slovakia

left justify in out

Polícia vtedy 49-ročného muža dopadla v roku 2009 neďaleko juhotalianskeho mesta Lecce, píše server Novinky.cz. Pokúšal sa utiecť zo súkromného poľa a vo vedierku mal jeden baklažán v cene zhruba 20 centov. Tvrdil, že je nezamestnaný a že nemá peniaze na jedlo pre svoje deti.

 

Súd v Lecce muža najprv odsúdil na 5 mesiacov väzenia a nariadil mu zaplatiť pokutu 500 eur. Trest mu neskôr znížili na dva mesiace väzenia a pokutu 120 eur. Advokát sa však odvolal ku kasačnému súdu v Ríme, teda najvyššiemu talianskemu dovolaciemu súdu, ktorý muža nakoniec oslobodil. 

 

Kasačný súd kritizoval nižšie inštancie, že nevzal do úvahy mužovu finančnú situáciu a zároveň vyjadril znepokojenie nad čiastkou verejných financií, ktoré proces pohltil. Daňoví poplatníci totiž za súdne výlohy nemajetného obžalovaného zaplatia až 8000 eur...

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies