Cena zlata v piatok vzrástla

NETKY.SK • 8 Apríl 2018, 11:58 • 2 min
Cena zlata v piatok vzrástla

NEW YORK - Ceny zlata v piatok (6. 4.) vzrástli. Dôvodom je zhoršenie nálady na trhoch v dôsledku eskalácie napätia v obchodnom spore medzi USA a Čínou, čo spôsobilo zníženie rizikového apetítu investorov. Ďalším faktorom bolo oslabenie amerického dolára.

slovakia

left justify in out

Júnový kontrakt na zlato v piatok zdražel o 7,60 USD alebo 0,6 % na 1336,10 USD (1092,12 eura) za uncu (31,1 gramu). Ceny ropy, rovnako ako akciové trhy v piatok výrazne klesli.

 

Piatková správa o vývoji na trhu práce bola zmiešaná a podľa obchodníkov nepriniesla nič nové, čo by pomohlo vyjasniť ďalší vývoj úrokových sadzieb.

 

Tvorba pracovných miest v USA sa v marci prudko spomalila. Podľa piatkovej správy amerického ministerstva práce americkí zamestnávatelia v marci pridali len 103.000 pracovných miest po 326.000 vo februári. Miera nezamestnanosti zostala šiesty mesiac po sebe na 17-ročnom minime 4,1 %. Avšak priemerná hodinová mzda medziročne stúpla o 2,7 % po 2,6-% zvýšení vo februári.

 

Trh takisto prakticky nereagoval na prejav šéfa americkej centrálnej banky (Fed) Jeroma Powella, ktorý načrtol pozitívne vyhliadky pre ekonomiku USA. Podľa Powella je ešte príliš skoro na to, aby sa dalo povedať, či obchodné spory poškodia americkú ekonomiku. Dodal, že Fed bude pokračovať v postupnom zvyšovaní úrokových sadzieb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies